Woonwagen Wit Huisje

Dit elegante wagentje is in stijl gebouwd. Klein maar wel comfortabel. Het onderstel, een aanhangertje ooit als boottrailertje omgebouwd, heeft nu als woonwagen weer een mooie bestemming gekregen. Aan wonen in een woonwagen zullen vast nadelen kleven, maar bedenk eens al die voordelen: geen last van aardbevingen, geen onroerend zaak belasting en als de buurt niet (meer) bevalt verplaats je je huis naar een andere plek. Doordat het een licht wagentje is (onder de 500 kilo), mag het al met een B-rijbewijs achter de auto getrokken worden.

Het onderstel is van staal en de vering van de wielen ten opzichte van het frame is met torsie vering en behoeft zeer minimaal onderhoud. Het dakzeil is van een afgekeurde circustent, licht in gewicht en zeer sterk. De wanden zijn van plaatmateriaal (verschillende houtsoorten) en zijn geïsoleerd met steenwol en vlas. De vloer is nieuw grenenhout. Ramen en kozijnen zijn van meranti. Wielkasten van PE.

Door de witte kleur zal het in de zomer binnen niet heel heet worden t.o.v. een donkere kleur. Maar het wagentje is op bestelling in elke gewenste kleur te leveren. Met op elke hoek een autokrik is dit woonwagentje recht te zetten op elk terrein. De verkeers verlichting is op 12 volt en kan met de zevenpolige stekker in de auto geplugd worden. Verlichting binnen is met kaarsen, maar op bestelling kan er een 12 volt batterij, een zonnepaneel of 220 volt op netstroom aangelegd worden

De bank is uit te schuiven tot bed. Eventueel is het mogelijk een keukentje en of een kacheltje zelf of te laten plaatsen.

Afmetingen

  • Lengte:                            207 cm
  • Breedte:                          220 cm
  • Dak breedte:                   235 cm
  • Nok hoogte:                    223 cm
  • Dakrand hoogte:             260 cm

De ecologische bouw “footprint” is zeer laag, 85% van de materialen is hergebruik. Hergebruik kan beschouwd worden als één van de milieuvriendelijkste bouwwijzen. Er hoeven geen nieuwe grondstoffen aangeboord worden en het kost alleen energie om het schoon te maken.

Terug naar Woonwagens